2013-02-11

VECKANS ROCKRUNNER V7 - LÄNGD

Nu när det är vinter, kallt och massor av snö utses såklart LÄNGDÅKNING till Veckans Rockrunner. Jamenar här har man kunnat skida sen en bra bit före jul och nu är det typ bättre än bra. Förutom någon tövecka i mellandagarna, som vi redan glömt, kan man skida så det står härliga till på Värmdövallen, Nacka Golf, Velamsund, Hellasgården, Rudan, Ågesta och alla andra ställen i Stor-Stockholm.

Förr har man varit mer eller mindre ensam en vardagkväll på golfen men nu för tiden ringlar pannlampsskenen som en oändlig orm runt ängarna. Ågesta har skaffat pistmaskin för att fixa spåren och på helgerna är det parkeringskaos på varenda ställe där det finns skidspår. Undrar om det är grabbarna i XHC som ligger bakom denna fantastiska SKIDBOOM? Här kommer i alla fall deras grymt coola reklamfilm:

En annorlunda reklamfilm 1

Igår var jag och köpte nya skidhandskar på Länna Sport och det var lika mycket folk i butiken och bilar på parkeringen som om alla skidåkare i Stockholm var där samtidigt, tillsammans. Kön ringlade sig lång både vid kassor och avdelningarna för spannutprovning och bindningsmontering. Dagskassan lär inte varit liten!

Som grädde på korven så körde Lasse körde Upplands DM i helgen och Tor har kört både Strovretaloppet och Stockholm Ski Marathon i Lida. Bägge med storstilade resultat. På Värmdö hade Värmdöloppet nästan 800 startande för tredje året i rad och på något sätt slår säkert Vasaloppet nytt rekord. Tack vare (eller trots) denna inte fullt lika proffsiga minst lika roliga reklamfilm:

En annorlunda reklamfilm 2

Den enda som verkar ha missat detta är Mange vars skidor enligt bekräftade rykten är mer ovallade än någonsin och enligt samma säkra källa var det så mycket spindelväv i den hörnan av förrådet att Anticimex kallats in!

PS Det börjar också växa spindelväv på Veckans Rockrunner vecka 1-6! DS

1 kommentar:

Unknown sa...

Den där XHC-filmen är ju fantastiskt rolig Jackass goes längdskidor! Den andra filmen är också kul, men på ett lite annat sätt då!

Bra att du skriver Pälle! Jag har lite skrivkramp tror jag