2011-07-13

FEM IN EDGE 2006

Jag visste att jag hade ett gammalt nummer av den insomnade (R.I.P.) tidningen EDGE någonstans därhemma. Har tidigare vid ett par tillfällen letat lite halvhjärtat efter det gyllene alstret men det har varit borta. Tills i förrförra veckan när Hedlunds fyllde (!) en 30-kubiks container med gamla möbler, sopor och annan skit. Under några ex av TINTIN (bland annat Tintin i Tibet som utsågs till Veckans STARCUS v 11 2007) gjordes upptäckten (som givetvis inte åkte i containern, viss skit måste man få spara, fick tjata ner frugan om detta och några pärmar med gamla kartor). Själva tidningen är inte mycket att ha men på sidan 22-24 kommer följande briljanta, fullständigt fenomenala reportage från Fjällräven Extreme Marathon:
2006 var alltså fyra Rockrunners över i Danmark och sprang FEM-70. Själva artikeln är skriven av bästa manliga biroll Lars "Hemingway" Hjulström och i huvudrollen (eftersom han är med på nakenbild) ser vi Pälle "Ron" Hedlund. Dessa två herrar som då alltså utgjorde team STARCUS headlinade artikeln och i två statistroller (inte nämnda med namn) hittar Team Trimtex:  
Bilderna är som vanligt klickbara. Klickar man på dom blir dom större och då kan man faktiskt läsa texten utan att behöva en 42 tums skärm och förstoringsglas.
Nu till ett stort avslöjande såhär fem år senare. Det äckligt briljanta citatet "MAN TROR MAN KOMMIT IN I EN SVACKA, SÅ TAR MAN EN POWERGEL OCH BORRAR PÅ OCH TROR ATT DET SKA GÅ ÖVER. MEN DET GÅR ALDRIG ÖVER. DET BLIR BARA VÄRRE OCH VÄRRE." är ett påhitt. Den (snygga) manliga manliga huvudrollsinnehavaren sa aldrig så. Efter målgång svepte han bara en bärs (och en till) och stod tyst som den tysta mystiska person han är (vill vara). Hela citatet (utom möjligen "det blev bara värre och värre") är påhittat, uppdiktat, förvanskat och fabricerat av Hemingway. Sådeså!

2 kommentarer:

Lars sa...

Men du kunde ha sagt så. Det räcker väl för att kalla det ett citat.

Annars var ju chefredaktören på den där blaskan bäst. Han ville skicka med oss en femkilos kamera. -Eh, alltså vi ska ju springa tävlingen också. -Vaddå? den här kameran har varit på Everest. Den håller!

Sedan har han redigerat texten och fått till några nästan oläsbara formuleringar. Konstigt att tidningen inte finns längre...

Pälle sa...

Jomenvisstkundejagsagtså. Jag har sagt många saker i mina dagar men just det där briljanta har inte kommit över mina läppar!