2010-10-30

VON TRAPP!



På det högst inofficiella "Trapp-SM" representerades Team Rockrunners av undertecknad. Loppet gick ut på att så snabbt som möjligt springa upp i den så kallade Skrapan på Södermalm, 24 våningar och 436 trappsteg. Jag hade faktiskt sprungit i huset tidigare - när min arbetsgivare var en av hyresgästerna tränade vi ett par gånger i trapporna och jag satt inne med rekordet på 1.57. Det var dock åtta år sedan, och efter Bamm har det inte heller blivit någon backträning att prata om. Var därför inställd på att det skulle bli svårt att komma ner mot 2 minuter...

Startfältet kan väl beskrivas som en brokig skara av varierande kvalitet. För att undvika trängsel släpptes löparna med 2 minuters mellanrum, och publiken fick följa loppet från storbildsskärmar ute i gallerian. Värmde upp i Skrapans andra trapphus för att få in tekniken, det är ganska korta trappor med tre avsatser per våning och många svängar. Klockade sex våningar på 25 sekunder, vilket var lovande. Väl på startlinjen hade jag den sköne brottaren Musse Hasselvall två minuter före mig. Starten gick, och det var bara att blåsa på järnet! Vid våning tio var det som att springa in i en vägg, och resten av loppet blev en kamp med lungorna i stort sett ut och in. Ramlade in i mål totalt slut, och när väl förmågan att andas återkom var det med en torrhosta som satt i bra många timmar. Tog hissen ner och möttes av mina underbara supporters M och J och beskedet 1.56, pers med en sekund! Kul! Firade med en frapino och en chokladboll på Espresso house. Blev totalt fyra, en sekund från bronset, och inte mer än åtta sekunder från segraren Brian Nielsen.

6 kommentarer:

Pälle sa...

Bra värre ju!

Kom du ifatt Musse?

Hann du inte ta några kort på vägen upp?

Krister sa...

Jag tog in en del på Musse, men hade jag kommit för nära hade jag väl åkt på en brottarsving!

Tyvärr inga kort, får se om det dyker upp några officiella.

Lars sa...

Tycker 1:56 låter som en riktigt imponerande tid. Hur mycket använder man armarna?

Krister sa...

Blir rätt mycket armar, faktiskt. I innerkurvorna är det smala stolpar man kan svinga sig runt i, och trappan är inte bredare än att man kan hålla i ledstången på båda sidorna och dra sig upp!

Tomas sa...

Fusk, säger bara fusk. Här ska ren benstyrka jobba inte nån jävla tarzan som ska svinga sig upp.

Pälle sa...

Tomas>> Trapplöpning är i alla fall klart bättre än Wiiii-fitt!