2009-06-18

VECKANS ROCKRUNNER V24

Låktatjåkka (nordsamiska Luoktačohkka) är den 1404 meter höga fjälltopp som vi passerat (både över och bredvid) flest gånger i BAMM-fjällen. Här finns Sveriges högst belägna fjällstation Låktatjåkkastugan (Luoktačohkkaståapoe) som ligger 1228 meter över havet.
Stugan ska vara bemannad året runt och där finns möjlighet att hyra logi och köpa lagade maträtter. Det ska vara 9,5 kilometer och 748 höjdmeter mellan Låktatjåkkastugan och Björklidens fjällby men det går rykten om att sträckan är både längre och högre just under BAMM-helgen.
Låktatjåkkastugan är Björklidens pärla där mitt ute på fjället. Sover du inte i någon av de 18 bäddarna är stationen ett kanonmål för dagsutflykter. Koppla av vid brasan eller värm dig i bastun. Dagtid serveras lunch och Låktavåfflan. Kvällstid erbjuds norrländsk à la carte.

Om ingen har hajjat det ännu så är alltså Låkktatjåkkastugan veckans Rockrunner. Eftersom vi alltid har brådis förbi och inte hinner stanna och njuta av "pärlan" så tycker jag att alla nästa gång vi springer förbi (blir det den 14:e eller 15:e augusti?) ska hylla Låkktatjåkkastugan med att svänga uppför trappen, stoppa in huvudet i hallen och skrika ROCK ON!

3 kommentarer:

Rocker sa...

Och vi som sprang Bamm 2007 sprang naturligtvis även det året förbi Låkktatjåkkastugan.

ivve sa...

1994 hade vi oxå låkta som kontroll, dimmigt värre, vi låg ihop med lag larry poroma 100 meter från pumphuset då dom försvann i dimman, vi lyckades ta oss fram till stugan som vi såg när det var ca 10 meter kvar, larry och hans polare missade dock både stuga och berg, helt plötsligt hade dom malmbanan framför sig, snacka om bom, dom hade gått över ett helt fjäll i onödan och fick ta sig tillbaka över detsamma.

Tomas sa...

Hahaha

Förstår att Larry aldrig blev någon skidorienterare ;)