2009-04-10

Problemfylld färd

Problemfylld färd
Första +3timmar passet stod på programmet. Avfärden från Björkhagens kyrka gick 14:45 något senare än planerat. Drog på mig mina Gryllos samt stretchade lätt innan start. De första 4-5km höll jag mig utanför leden dvs vid sidan av. Det som är bra med dessa längre pass är att man får många svar gällande utrustningens beskaffenheter. Relativt nya är fortfarande skorna och helt nya är de avgjutna forbäddarna som ligger i skon. Vid 5km började problemen, mina fotvalv är inte härdade ännu med de nya fotbäddarna dvs fick skavsår. Detta blev värre och värre vilket gjorde det omöjligt att fortsätta. Taggad som man var vill man ju inte ge upp efter 8km, dessutom var det väldigt långt tillbaks till civilisationen. Ut med fotbäddarna och på med Gryllona igen nu utan innesulor. Det var OK men inte mer, vid ojämnheter gjorde det extra ont så det fick bara bli löpning på leden fr.o.m nu.

Kroppen kändes fräsch fram till Tyresta By (ca 27km) här tog vattnet slut i camelbacken. Fick därmed gå torr ända till Rudan och faan va tråkig den sista etappen är från Tyresta till Rudan. De sista 5km var riktigt kämpiga och målet fick bli OK macken 1km innan Rudan. Rudans friluftsgård brukar vara lite si och så med serveringen så det fick bli en korv och 2 Proviva Active på macken. Ombyte i Rudan och pendeln hem.Distansen blev 34km och tiden 3.35.41, ryggan vägde ca 4.5kg vid start.

+ Gryllona, grymma!
+ Vaderna känns stabila
+ Passet trots skavsårsproblem
+ Sprang hela tiden
+ Dryck och mat i fart funkar klockrent (Maxim barerna är överlägsna)
+ OMM ryggan
+ Inställningen

- Endast ledlöpning
- Skavsår, krävs mer härdning
- Tendens till Lasse baksida + tajt ITB-sena, vänster ben, ingen fara dock!
- Camelback, endast för träning

Bilden ovan:
Nyfors eller Wättingeströmmen är en i raden av strömsträckor i Tyresån, det stora sjösystemet på Södertörn som omfattar runt 35 sjöar och börjar uppe i skogarna vid Gömmaren i Huddinge.

1 kommentar:

Tomas sa...

Bra jobbat jonas trotts lite problem med småsaker ;)

Hoppas vi kan ta ett liknande pass till sommaren, fast då med perfect resultat och bara + och inga - eller hur ;)