2008-09-29

BAMMBANAN DAG 2-1


Efter att vi skakat liv i de aningen, men bara aningen, stumma benen och petat i oss kall realexpeditionmüsli till frukost var det dags att riva tältet och dra på sig de aningen, men bara aningen, fuktiga kläderna. Var inte benen aningen, men bara aningen, stumma innan så blev de aningen, men bara aningen, stummare och kallare nu. När det var tio minuter kvar till start vinglade vi över hängbron till södra sidan av jokken. Precis som igår sköts starten fram några minuter då folk hade förbenat svårt att nolla sina pinnar i tid. Vinden friskade i så TNF-jackorna var sköna. Sådärja nu har sponsorn fått reklam för dag två också!

Gårdagens resultatlista sa att Team Rockrunners (I) tillhörde pöbeln, alltså de som låg mer än en timma efter täten. Detta innebar gemensam start utan jaktstart. Själva jaktstarten gick en kvart efter pöbeln så man kan säga att vi gick ut i täten. Det givna målet för dagen blev såklart att vara först i mål. På det sättet skulle vi bli sämst femma. Givetvis beställde vi mycket bommar för de framförliggande lagen och hopp om förbättring av vår placering. Starten gick och några hundra meter senare gick även vi upp mot Njunjeskätje och nationalparksgränsen. Höjdkurva efter höjdkurva betades av och nattlägret blev allt mindre. Vi gick aningen mer rakt på än övriga lag, som var ganska många, då 50-klassens pöblar startade samtidigt. När vi kom upp på kammen fick vi lön för mödan. Utsikten ner mot Abiskojaure är fantastisk. Molnen låg dock tunga och vinden från väster bet i så det var svårt att njuta.
Man luras av att åsen ser platt ut på kartan men det är bara en illussion. Från att vi kom upp på kammen var det uppför och åter uppför. Ska röset aldrig komma? Själva kontrollen var egentligen omöjlig att bomma men åsen bjöd på många luriga höjdkurvor. Bakom den? Nej en höjdkurva till! Bakom den måste den vara? Nej vi är bara på 920 meter (höjdklockan är verkligen bra). Men nu då? Nej sjön där nere ligger snett framför fortfarande, en liten bit till. Så höll vi på tills vi snubblade på själva röset.

Team Rockrunners (I) stämplade först och snart ska vi ut på långsträcka...

1 kommentar:

Anonym sa...

Höjdmätare är bra. Och kul! Det var det som jag använde min Forerunner till. Och vi gick också och funderade på när kontrollen skulle komma...